Scouting Don Bosco gaat coronaproof op digitale wereldreis

Vanwege de reisbeperkingen is een échte wereldreis niet mogelijk, maar daar laten 12.000 scouts zich niet door tegenhouden. Zij gaan zaterdag 6 maart digitaal op wereldreis tijdens het spel iScout. Ruim 600 scoutinggroepen uit 25 landen doen mee aan het in Nederland ontwikkelde spel. Ook Scouting Don Bosco Ulestraten speelt mee.

iScout
iScout bestaat uit twee delen: scouts voeren verrassende en creatieve Doe-opdrachten uit zoals het bakken van vierkante donuts of het verzamelen van studieboeken waarvan de kaft overeenkomsten heeft met de outfit van een bekende zangeres. Van deze opdrachten maken de teams foto’s of filmpjes. Voor elke goed uitgevoerde opdracht krijgen de teams punten waarmee ze Reisvragen kunnen kopen om online te beantwoorden. Het antwoord op deze Reisvragen is steeds een plek ergens op de wereld. Bijvoorbeeld: waar staat het hoogste van hout gemaakte gebouw? Het team dat de meeste Reisvragen weet te beantwoorden en daarmee dus de meeste plaatsen op de wereld bezoekt, wint het spel.

Op reis vanuit de woonkamer
Scouting Don Bosco Ulestraten speelt met 20 scouts mee. Dit jaar niet vanaf het clubhuis, maar iedereen speelt mee vanuit zijn of haar eigen woonkamer. De organisatie van het spel heeft eerder deze week een inpaklijst gepubliceerd met spullen die de scouts klaar moeten hebben liggen om de Doe-opdrachten goed te kunnen uitvoeren. Waaronder bijvoorbeeld 8 houten palen van 3 meter.

Recordaantal deelnemers
Het spel wordt georganiseerd door een aantal vrienden. Ze organiseren het spel al voor de twaalfde keer en ondanks Corona zijn er dit jaar meer deelnemers dan ooit. Er doen ongeveer 12.000 scouts mee uit onder andere Bolivia, Japan en veel Europese landen. Organisator Niels Mulder: “het is heel bijzonder dat de zo veel scouts op deze manier toch bij elkaar kunnen krijgen. De Europeanen spelen het spel op zaterdagavond van 19:00 tot 23:00 uur. Dat betekent dat de Japanners om 3 uur ‘s nachts beginnen”.

Lees vorig bericht

Komende zondag extra Uitgelicht met directeur MAA

Lees volgend bericht

Opnames korte psychologische horrorfilm ZWIJG in Geulle