Klimaatmars in Maastricht

Zondag 14 maart gaan in 35 steden, waaronder Maastricht, Nederlanders de straat op om voor de verkiezingen op 15, 16 en 17 maart te protesteren voor een eerlijk en daadkrachtig klimaatbeleid. De klimaatmars in Maastricht begint, coronaproof, om 14.00 uur op het Vrijthof.

Milieudefensie Meerssen
Een van de organisaties die meeloopt en mensen oproept om mee te lopen met de klimaatmars is milieudefensie Meerssen. “Wij luiden het alarm! Wij moeten omschakelen naar een duurzame en meer lokale economie waarbij niet oneindige groei voorop staat, maar harmonie met onze omgeving. Wij willen een betere toekomst voor ons en onze kinderen!”

Eerlijk en snel verduurzamen
Milieudefensie vervolgt hun oproep met: “het nieuwe Kabinet en de Tweede Kamer moeten bedrijven dwingen om te betalen voor de schade die zij hebben aangericht, en blijven aanrichten. Middelen vrijmaken en beleid voeren zodat ministeries, gemeenten, bedrijven en sectoren zo eerlijk en zo snel mogelijk kunnen verduurzamen. Transitie naar duurzame energiewinning, en weg van fossiele brandstoffen. Zorgen voor groene banen, duurzame woningen, en een voedselketen die recht doet aan boeren en onze leefomgeving.”

Lees vorig bericht

Oude Gerberga MAVO gesloopt, op één muur na

Lees volgend bericht

Meer Actueel week 9 -2021: Onderzoek naar dakpannen incidenten, heropening kapsalons & muur oude mavo gebouw