RVU over toekomst: ‘Wij willen een actievere rol bieden voor Rothem’

Voetbalclub RVU wil voor de gemeenschap van Rothem, Weert maar ook voor Groot-Meerssen een belangrijkere rol gaan spelen. Dat schrijft de voetbalclub als reactie op het rapport van het Huis voor de Sport. In dat rapport werden drie scenario’s geschetst over de toekomst van RVU, naar aanleiding van het dichtdraaien van de subsidie voor de accommodatie van de club.

Levensvatbaarheid
In oktober 2019 werd door de gemeenteraad besloten om de subsidie van de accommodatie van de club stop te zetten. Het Huis voor de Sport heeft naar aanleiding hiervan een onderzoek gedaan naar de toekomst van de club. Volgens de club zijn er in het rapport genoeg bouwstenen voor “de duurzaamheid en de levensvatbaarheid van de vereniging en de
leefbaarheid en sociale cohesie in de kern Rothem/Weert.” Aldus RVU.

‘Open club’
Het Huis voor de Sport zou in een gesprek met RVU hebben toegelicht dat als de gemeente en RVU zouden samenwerken en verbinden dit een aantal jaren in beslag zou nemen. Die samenwerking zou als resultaat kunnen bieden dat RVU een open club wordt. Daarmee zou RVU niet alleen een voetbalclub zijn, maar volgens het Huis voor de Sport wordt RVU dan ook een sociale hotspot en zijn er mogelijkheden tot samenwerking met andere organisaties.

Huurcontract verlengen
Volgens RVU zou er voor de gemeente ruimte zijn om tijdens deze transitie het huurcontract te verlengen tot na 1 juli 2022 zonder dat RVU per direct in de financiële problemen zal komen. Ook heeft het Huis voor de Sport vastgesteld dat er sprake is van achterstallig onderhoud ter grootte van €50.000. RVU is daarover in gesprek met de gemeente.

Lees vorig bericht

Uitgelicht met directeur Roeven van MAA

Lees volgend bericht

Uitreiking Jeugdlintje vanaf dit jaar definitief