Vierde crashtender MAA vervangt 30 jaar oud reservevoertuig

Het wagenpark van het brandweerkorps van Maastricht Aachen Airport (MAA) is uitgebreid met crashtender nummer vier. Dit brandweervoertuig is uitgerust met de modernste blustechnieken en vervangt het 30 jaar oude reservevoertuig.

Snelste en grootste brandweervoertuigen
De crashtenders worden ingezet bij incidenten met vliegtuigen en behoren tot de grootste en snelste categorie brandweervoertuigen. Ze zijn uitgerust met grote hoeveelheden blusmiddelen, brede banden en allerlei technologische hoogstandjes om ook het niet geasfalteerde deel van het luchthaventerrein aan te kunnen.

Tweedehandsvoertuig
Crashtender nummer vier is geen nieuw voertuig. Een jaar geleden kreeg MAA de kans deze 4 jaar jonge ‘tweedehands’ aan te schaffen waardoor de investering én de levertijd een fractie was van een nieuwe crashtender. Desondanks heeft de levering even op zich laten wachten.

Binnen drie minuten ter plaatse
MAA heeft een eigen brandweerkorps. Tijdens de openingstijden van de luchthaven moet de luchthavenbrandweer binnen drie minuten na een melding ter plaatse zijn. Om dit te kunnen realisteren heeft MAA drie voertuigen met een inhoud van 12.500 liter klaar staan. Om de veiligheid te kunnen blijven garanderen is het vierde voertuig aangeschaft.

Foto: MAA

Lees vorig bericht

Zweven

Lees volgend bericht

Inwoners naar de stembus