Nieuw Knopen Lopen-wandelnetwerk in Zuid-Limburg

Stock foto

Vrijdag hebben de zestien Zuid-Limburgse gemeenten, in Valkenburg aan de Geul, de Samenwerkingsovereenkomst ‘Knopen Lopen’ voor de aanbesteding van een nieuw wandelnetwerk voor Zuid-Limburg ondertekend. Het komende jaar worden de gekleurde paaltjesroutes vervangen door ‘knopen’ oftewel nummerbordjes. Hierdoor kan de wandelaar zelf een route samenstellen.

Aansluiten op bestaande netwerken
Het netwerk van naar verwachting 1.800 kilometer zal aangelegd worden in de driehoek Sittard-Geleen, Vaals en Eijsden-Margraten. De nieuwe routes worden aangesloten op de bestaande knooppunten-netwerken van Echt-Susteren, de Belgische Voerstreek en het Aachener wald. Ook toekomstige netwerken van Städteregion Aachen en Selfkant zullen in de toekomst aangesloten worden.

Gedeputeerde Joost van den Akker
Gedeputeerde Joost van den Akker is verheugd dat de Zuid-Limburgse gemeenten dit project samen op gaan pakken: “Het nieuwe netwerk gaat voor de Zuid-Limburgse vrijetijdseconomie een enorme boost opleveren. Daarnaast biedt het knopen lopen-systeem alle gelegenheid om toeristische spreiding te creëren en heel Zuid-Limburg te bewandelen. Het sluit ook mooi aan bij de bestaande netwerken elders in de provincie. Vergeet ook niet de bijkomende gezondheidsvoordelen omdat een goede wandelinfrastructuur, bijvoorbeeld vanuit de woonkernen het laagdrempeliger maakt om te bewegen”.

Lees vorig bericht

Het nieuws besproken: verkiezingen & antwoorden over vliegtuigincident

Lees volgend bericht

Meer Actueel week 11-2021: VVD, Barcelona & Boetseren