VVD wil terug in de Meerssense gemeenteraad

De VVD Meerssen wil in 2022 terugkeren in de gemeenteraad. In 2018 had de VVD besloten om niet mee te doen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Maar de partij wil tijdens de verkiezingen in 2022 wel meedoen. De partij is bezig om zich voor te bereiden op de verkiezingen. Voor nu wil de partij in gesprek met de kiezers over wat er speelt in de gemeenschap.

Kandidaten
Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in 2014 won de VVD 2 zetels en kwam in eerste instantie terecht in de oppositie. Na een jaar viel die coalitie en kwam de VVD in de coalitie. In 2018 besloot de partij niet mee te doen aan de verkiezingen. De partij gaf als reden geen goede kandidaten in huis te hebben. Verder hadden ze niet genoeg tijd voor de campagne.

Verkiezingen
In 2022 zijn opnieuw gemeenteraadsverkiezingen, deze keer wil de VVD wel meedoen. De partij is bezig met de voorbereidingen op de verkiezingen. De VVD wil in de gemeenten Valkenburg, Maastricht, Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem en Meerssen in de raad komen. In drie van die gemeenten wil de partij in de coalitie komen.

‘Grote issues’
Rene van Beekum, de voormalig fractievoorzitter van de VVD in Meerssen, wil graag in gesprek met de 3000 kiezers die tijdens de Tweede Kamerverkiezing op de VVD hebben gestemd. “Ik wil met de VVD-kiezer in gesprek over wat de grote issues in Meerssen zijn”, aldus van Beekum. Volgens van Beekum zijn de toekomst van Meerssen, sociaal domein, financiën en het vliegveld de hoofdpunten.

Fusie
Over de toekomst van de gemeente is van Beekum duidelijk. De partij wil fuseren met een andere gemeente. Valkenburg is volgens van Beekum te klein om mee te fuseren. Van Beekum denkt dat op de lange termijn er grotere gemeenten zijn in Limburg.

Lijsttrekker
Van Beekum wil nog niet ingaan op de vraag of hij ook de lijsttrekker van de partij zal zijn. “Daar is het nog te vroeg voor”, zegt van Beekum “Daar gaan de leden over.”

Volledig interview met Rene van Beekum

Lees vorig bericht

Meer Actueel week 11-2021: VVD, Barcelona & Boetseren

Lees volgend bericht

De passie van Dilckosh uit Geulle