Geen strafrechtelijk onderzoek naar vliegtuigincident

Foto: Orange Media

Er komt geen strafrechtelijk onderzoek naar het vliegtuigongeluk eind februari boven Meerssen. Dat heeft de politie donderdag bekend gemaakt. Op 20 februari vloog een van de motoren van een vliegtuig dat opsteeg vanaf Maastricht Aachen Airport in brand. In de omgeving van de St. Josephstraat en Bunderstraat kwamen vervolgens brokstukken van die motor naar beneden. Twee mensen raakten hierbij gewond.

Geen grove schuld
Volgens team Luchtvaarttoezicht van de politie is er geen spraken van ernstige nalatigheid of grove schuld. Daarom is er voor de politie geen aanleiding om een strafrechtelijk onderzoek te starten. De politie sluit met die conclusie hun onderzoek.

Oorzaak
De Onderzoeksraad voor Veiligheid is nog bezig met hun onderzoek. Zij onderzoeken de oorzaak van het incident. Tijdens een informatiebijeenkomst georganiseerd door Maastricht Aachen Airport werd duidelijk dat het mogelijk nog een jaar kan duren voordat het onderzoek hierover wordt afgerond. Mogelijk komt er vooraf wel een vooronderzoek.


Lees vorig bericht

Zwembad Geulle zoekt naar vrienden van het zwembad

Lees volgend bericht

De Staat van de Raad #4: ‘Discussie over discussies en de terugkeer van de VVD’