Vier Bevrijdingsdag met een Vrijheidsmaaltijd

Het Smaakmakerscollectief roept burgemeesters en Limburgers op om op bevrijdingsdag 5 mei digitaal en gezamenlijk een vrijheidsmaaltijd te nuttigen waarbij men samen in gesprek gaat over de vraag wat vrijheid betekent voor de Limburgers.

Producten van eigen bodem
De maaltijd kan zelfgemaakt, gekocht of gekregen zijn, samengesteld met producten van eigen bodem, verrijkt met de smaken van de wereld. Klein, groot, met lokale lekkernijen of culinaire hoogstandjes.

Praten over vrijheid en onvrijheid
De kern van de Vrijheidsmaaltijd is een bijzondere ontmoeting, waarbij mensen samen met hun gasten over historische en maatschappelijke thema’s als vrijheid en onvrijheid spreken; onderwerpen waar men niet dagelijks bij stilstaat en waar men bij uitstek op Bevrijdingsdag aandacht aan kan geven.

Vrijheidsmaaltijdsoep

Inhakend op de coronamaatregelen wordt er dit jaar door Yvette van Boven een Vrijheidsmaaltijdsoep (in blik) gemaakt die de mensen samen kunnen nuttigen. Het recept wordt voor iedereen beschikbaar gesteld. In samenwerking met Bevrijdingsfestival Limburg stelt het Smaakmakerscollectief ruim 2600 blikken beschikbaar. Limburgers die meer willen weten of een Vrijheidsmaaltijdsoep willen ontvangen kunnen zich inschrijven via: https://bevrijdingsfestivallimburg.nl/vrijheidsmaaltijdsoep/

Lees vorig bericht

Kunstzinnig Meerssen met Jan de Rooy en Hub Schoenmakers

Lees volgend bericht

Meeste zwerfafval in de Geul is plastic, sanitair en medisch