Plannen Wonen Meerssen om woningen Gasthuisplantsoen te vernieuwen

Wonen Meerssen is van plan om de woningen aan het gasthuisplantsoen te vernieuwen. Het zou gaan om 25 woningen die gesloopt worden. In plaats daarvan komen er tussen de 25 en 40 woningen terug. De woningcorporatie geeft als reden het toekomstbestendig maken van deze woningen. Het project kan jaren duren.

Gasthuiscomplex
“We zijn nu gestart met een droom”, omschrijft directeur Luc van den Bergh het project. Het gasthuisplantsoen maakt onderdeel uit van het vernieuwen van het gasthuiscomplex. Het Gasthuiscomplex is het gebied tussen de Pastoor Nicolaus de Reimsstraat, Gasthuisstraat, Bunderstraat en Pastoor Nicolaas Creftenstraat. Het gasthuisplantsoen wordt als eerste opgeknapt

Verhuizen
De bewoners die nu wonen in het gasthuisplantsoen krijgen allemaal een terugkeergarantie, beloofd Van den Bergh. “We willen het zo ontwikkelen dat de bewoners maar 1x hoeven te verhuizen. (…) We doen dat door of in fases te bouwen of dat mensen naar een andere woning gaan en dan niet meer terug willen verhuizen.” Van den Bergh haalt als voorbeeld een Bunde aan, waar dat op die manier ook is gegaan. “Daar hebben we 19 woningen gesloopt, 18 terug gebouwd en maar 2 bewoners zijn teruggekeerd. Dus mensen vinden het op andere plaatsen in Meerssen ook mooi wonen.”

5 tot 7 jaar
De bewoners van het gasthuisplantsoen zijn geïnformeerd per brief en is er een bijeenkomst geweest om de plannen toe te lichten. Daar was ook de bewonerscommissie aanwezig. “Dat we ook al wat tegensputtering hebben gekregen, was te verwachten.” zegt directeur Van den Bergh. Maar volgens Van den Bergh zal de eerste steen pas over 5 tot 7 jaar worden gelegd.

Lees vorig bericht

Meer Actueel week 13-2021: Sloop en bouw woningen & schadeafhandeling vliegtuigongeluk

Lees volgend bericht

Biekletse met Remco van de Weerdt