Vaste lijnverbinding Qatar Airways op MAA

Maastricht Aachen Airport meldt dat de luchthaven vanaf deze maand officieel deel uit maakt van het vaste routenetwerk van Qatar Airways. Tot nu toe deed de enige regionale vrachtluchthaven van Nederland dienst als ‘uitwijkluchthaven’ voor Qatar Airways.

11 vluchten per week
Deze status wijzigt met ingang van het zomerschema naar een vaste basis en betekent dat wekelijks vast 11 vluchten van Qatar Airways Maastricht Aachen Airport bezoeken. Het soort vracht is van medische benodigdheden, bloemen, groenten tot high tech.

Relatief nieuwe vloot
Qatar Airways beschikt over een relatief nieuwe vloot met vliegtuigen met de nieuwere generatie, stillere motoren zoals de Boeing 777 en Boeing 787 Dreamliner. Maandag friste een trainer van Qatar Airways de kennis van vijf ‘Aircraft Loading Supervisors’ over het loading system van een Boeing 777 op.

Lees vorig bericht

Herinneringen

Lees volgend bericht

HV MIC on Tour