Alliantie verzoekt Provincie einde te maken aan “dubieuze vluchten” op MAA

De Alliantie tegen uitbreiding van MAA wil dat het Provinciaal Bestuur van Limburg als eigenaar, exploitant en financier van MAA snel een einde maakt aan het gebruik van de luchthaven voor dubieuze vluchten en verbindingen. Het gaat dan over de maatschappijen onder andere afkomstig uit Qatar, Myanmar en China die nu gebruik maken van het vliegveld.

Mensenrechten
De Alliantie geeft aan dat in deze landen bijvoorbeeld mensenrechten worden geschonden. De Alliantie verwijt de Provincie dat vele miljoenen van subsidie indirect ten goede komen van deze maatschappijen.

Maatschappijen
Eerder heeft de Alliantie Tegen Uitbreiding MAA laten zien, dat de vele miljoenen aan subsidies van de Provincie Limburg aan MAA vooral ten goede komen aan luchtvrachtmaatschappijen uit het Midden en Verre Oosten. Emirates Sky Cargo, Turkish Cargo en Qatar Airways zijn verreweg de grootste klanten van MAA, Qatar is de allergrootste.
Zo nam volgens de Alliantie Qatar in het eerste kwartaal van dit jaar 36% van de starts en landingen op MAA voor
hun rekening, in de maand maart was dat 42%.

Nieuwe niche?
De Alliantie vraagt zich af of dit de nieuwe niche is voor MAA: “een vluchthaven voor dubieuze maatschappijen uit
landen waar mensenrechten niet tellen?” Ze verzoekt het Provinciaal Bestuur van Limburg als eigenaar, exploitant en
financier van MAA om snel een einde te maken aan het gebruik van de luchthaven voor dubieuze vluchten en verbindingen.

Lees vorig bericht

Gedichten van kinderen komen op zuil bij bibliotheek

Lees volgend bericht

“We Love MAA” onderzoekt woongenot rond vliegveld