Raad vindt proefdraaien straalmotoren in de open lucht onaanvaardbaar

De gemeenteraad wil dat Maastricht Aachen Airport (MAA) stopt met het proefdraaien van straalmotoren in de open lucht. BRUG-M diende een voorstel in dat kon rekenen op een meerderheid. De provincie gaat over het vliegveld en heeft een verzoek gekregen van onderhoudsbedrijf SAMCO om het mogelijk te maken om nieuwere staalmotoren te laten proefdraaien op hun locatie. De provincie is voornemens om dit goed te keuren.

Provinciebestuur
In het voorstel van BRUG-M staat dat het College van Burgemeester en Wethouders het provinciebestuur en de gemeente Beek moet laten weten dat voor Meerssen het proefdraaien niet aanvaardbaar is. Echter krijgt Meerssen later nog de kans om te reageren op het voorstel van MAA. Sommige raadsleden vinden het nu nog niet het juiste moment en willen wachten op de provincie.

Gedachte
Wethouder IJff geeft aan dat hij de gedachte van het voorstel zal meenemen in zijn overleggen met Gedeputeerde Staten. Daarom is volgens hem het voorstel niet nodig. De indiener van het voorstel, Gerrit van der Bijl van BRUG-M paste daarom het voorstel aan waardoor de andere partijen ermee instemde en er een meerderheid voor was.

Lees vorig bericht

Vandaag vindt er onderhoud plaats

Lees volgend bericht

Nieuwe procedure voor kunst in openbare ruimte