Eburonenparkje moet speeltuin het Romeintje doen vergeten

Er was jarenlang discussie over maar het is nu echt aan het gebeuren: Rothem gaat op de schop. Eén van de nieuwe projecten is het speeltuintje in het Eburonenparkje, de vervanger van het veelbesproken Romeintje. Nu staan alle speeltoestellen klaar om gebruikt te worden. Het is voor de kinderen nog even wachten want de toestellen mogen nog niet gebruikt worden. Raadslid Hay Dolmans, die zich al flink wat jaren hard maakt voor Rothem, is trots op de nieuwe speeltuin en niet alleen voor de kinderen “de opa’s, oma’s en ouders hebben een nieuwe ontmoetingsplek erbij”.

Romeintje
Het komen tot een nieuwe speltuin verdiende niet de schoonheidsprijs. Een week voor de zomervakantie van 2018 gaat speeltuin ‘het Romeintje’ op slot. De gemeente en de grondeigenaar van de speeltuin kwamen met elkaar in conflict. Ze voerde meerdere gesprekken maar kwamen er niet uit. De gesprekken werden meerdere keren weer opgestart. Maar zonder resultaat.

Aangeboden speeltoestellen
In november 2018 ging de speeltuin definitief dicht en werden de speeltoestellen op Marktplaats aangeboden. “Ruim twee en een half jaar lang heb ik met veel geduld tevergeefs getracht consensus te bereiken over het voortbestaan van speeltuin het Romeintje” reageerde de eigenaar van de speeltuin.

Teleurgesteld
In januari 2019 laat de eigenaar van de speeltuin weten teleurgesteld te zijn in de gemeente. De gemeente had een week daarvoor de media en de bewoners geïnformeerd dat de onderhandelingen mislukt zouden zijn. De eigenaar zelf wist dat nog niet. In de zomer van 2020 zou er een nieuwe speeltuin voor Rothem komen. Echter ontstond er vertraging wanneer er uit het Flora en Fauna onderzoek naar voren kwam dat er hazelworm in de bodem was gevonden. In april 2020 laat de eigenaar van het Romeintje weten dat de deur voor hem nog altijd op een kier staat.

De hazelworm is een slangensoort die wettelijk beschermd is. Nu, april 2021 is de speeltuin het Eburonenparkje bijna klaar en hebben de kinderen van Rothem een nieuwe speeltuin die het oude moet doen vergeten.

Lees vorig bericht

Meer Actueel week 15-2021: Rothem 2.0, voorlees gemeente, geen publiek bij Dodenherdenking

Lees volgend bericht

Top padelsporters in Bunde