Mic Iason Combinatie “nieuwe vormen van samenwerking ontstaan door Corona”

Elke vereniging snakt naar hoe het was en dat lijkt al best lang geleden. Zo ook handbalvereniging Mic Iason Combinatie (M.I.C.). “Lekker in de hal trainen en vooral natuurlijk die normale competitie, waar je elk weekend weer naar die heerlijke wedstrijd toeleefde.“

Extra trainingen
Er mag nog niet in de hal getraind worden en daarom kan de club elke week van het  terrein van SV Meerssen gebruik maken om de conditie op peil te houden en aan handbal te blijven doen. Als aanvulling op de trainingen deed HealthCenter Meerssen M.I.C. het voorstel om een aantal keren extra te trainen onder deskundige begeleiding van de sportschool.

Een andere twist
Vorige week dinsdag was bij de sportschool de eerste training voor de jonge handbalmeiden. Er kwam met name het stukje balans, sprongkracht en oefeningen rondom de ‘core’ (rompstabiliteit) aan bod. Handbalelementen werden ook getraind, maar dan net even met een andere twist.

“Het mes snijdt aan twee kanten”
M.I.C. laat weten, “het mes snijdt zo aan twee kanten. Enerzijds krijgen onze jeugd en trainers afwisselende stof aangeboden en maken ze kennis met aanvullende fitnessoefeningen, anderzijds kan trainen bij Healthcenter wellicht een mooie invulling zijn tijdens onze zomerstop. Zo kan er toch nog iets moois ontstaan in deze bizarre tijd”.

Lees vorig bericht

Biekletse met Gilbert Petit

Lees volgend bericht

Scouting Bunde organiseert Koningsdagspelen