Pastoor van Meijgaarden en Diaken Maenen kondigen vertrek aan

Pastoor Wim van Meijgaarden en Diaken Frans Maenen hebben tijdens de eucharistieviering van zondag 25 april hun vertrek aangekondigd. Dat hebben de pastoor en diaken tijdens de eucharistieviering van 10 uur officieel bekend gemaakt. Pastoor van Meijgaarden zal stoppen op de laatste dag van de jaarlijkse octaafviering. Dat zou in de week van 14 juni zijn. Diaken Frans Maenen stopt per 1 mei. Van Meijgaarden is 76 jaar, hij gaat na zijn vertrek in Ulestraten wonen. Wie de opvolger van pastoor Van Meijgaarden wordt is nog niet bekend.

Vicaris van het Bisdom Den Bosch
Van Meijgaarden studeerde theologie in Nijmegen. Waarna hij toe trad tot Congregatie van de sacramentijnen ook wel De Paters van Brakkenstijn genoemd. In 1979 werd hij gewijd tot priester. Tussen 1979 en 1996 was hij pastoor in Brakkenstein Nijmegen. In 1985 werd hij benoemd tot vicaris van het Bisdom van Den Bosch. In 1991 werd hij deken van Nijmegen. In 2009 werd hij benoemd tot pastoor van Meerssen.

27 jaar diaken
Frans Maenen is sinds 1994 diaken van Meerssen. In 2019 vierde Van Meijgaarden hun jubileum als 10 jaar pastoor en Maenen als 25 jaar diaken.

Lees vorig bericht

Het nieuws besproken: Jeugdvoetbal clinic bij RVU & terrassen vanaf woensdag weer open

Lees volgend bericht

Jo Welie schrijft boek