Meerssense cameraman volgt fotograaf Guy van Grinsven

Over de bekende Maastrichtse fotograaf Guy van Grinsven wordt een documentaire gemaakt door cameraman Raymond Biesmans uit Meerssen samen met journalist Nick Rompelberg van Orange Media. In de documentaire kijkt Guy terug op zijn leven. En dat is niet zomaar een leven.

Mix
Raymond Biesmans werkte jaren als cameraman bij o.a. L1 en Meer Vandaag en heeft een eigen mediabedrijf. Samen met Rompelberg besloten ze om de flamboyante fotograaf uit Maastricht een jaar lang te volgen.
Zijn leven kent vele kanten die de makers laten terugkeren in hun productie. “De documentaire zal dan ook een mix worden van alle bijzondere dingen die Guy ooit meemaakte en de gevolgen van de ziekte waar hij nu mee te kampen heeft” aldus Biesmans.

A.L.S.
Onlangs kreeg Guy te horen dat hij lijdt aan de slopende zenuwziekte A.L.S. Ook dit wordt in de documentaire belicht. Zo zal Guy ingaan op zijn relatie met zijn zoon, het levenseinde en wat allemaal nog geregeld moet worden. Hoe zijn eigen bedrijf, nalatenschap en archief een plek moeten krijgen. De waarde die hij toekent aan communicatie en hoe hij die ziet in relatie tot zijn ziekte en toekomst.

10 minuten
“Met Guy kan je lachen en huilen en dat soms in 10 minuten allebei. Dat ga je straks ook terug zien in de documentaire.” aldus Biesmans. Ondanks alle ellende blijft Guy tot het einde vol humor en levenslust. 
Het Maastrichtse media bedrijf zoekt nog naar een plek waar de documentaire – dit jaar – 20 jaar na 9/11 te zien zal zijn.

.

Lees vorig bericht

Religieus Erfgoed – Synagoge en Leopoldskerkje

Lees volgend bericht

Broos