Certificaat voor leiders sportieve recreatie

Afgelopen maandag ontvingen acht jongeren het certificaat Leider Sportieve Recreatie Niveau 1. Tijdens deze cursus leren de cursisten op een interactieve manier te assisteren bij sport- en spelactiviteiten voor verschillende doelgroepen.

Deelnemers ervaren cursus als positief
“Hetgeen ik hier leer kan ik goed gebruiken tijdens mijn werk als begeleider in de dagbesteding” reageert één van de deelnemers. “Ik vind zelf sporten leuk, maar ik krijg er ook energie van om anderen hierin te begeleiden” verteld een andere cursist.

Mix van jongeren
De groep cursisten is een mix van jongeren uit Meerssen in de leeftijd van 16 tot en met 23 jaar. Wethouder Peter Hovens licht toe: “Het is een meerwaarde voor iedereen dat zij deze cursus volgen. Niet alleen zelf worden ze hier wijzer van. Ook de gemeente kan deze jongeren straks wellicht inzetten bij breedtesport activiteiten”.

Sportakkoord Meerssen
Het initiatief is ontstaan vanuit het Sportakkoord Meerssen. Hanneke Philipsen heeft via onze Lokale Adviseur Sport Gaby Spierts de cursus naar Meerssen gehaald. Naast persoonlijke groei, bind je de tieners ook meer aan je club. “Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst”. Aansluiten, meedenken en meedoen bij Sportakkoord Meerssen? Stuur een email naar info@meerssen.nl .

Foto: Meerssen Beweegt

Lees vorig bericht

Terrassen na 6 maanden weer open

Lees volgend bericht

Maak in de meivakantie kennis met Padel