Stella Maris College dicht om overtreden coronaregels

Het Stella Maris College heeft vrijdag 30 april besloten hun gebouw te sluiten. Leerlingen van HAVO 5 moesten afgelopen week in quarantaine, omdat een leerling positief testte. Echter, besloot een groep leerlingen dat advies te negeren en kwamen toch naar school. “Ze hebben amok gemaakt, eerst in het gebouw en daarna buiten” schrijft de school in een mail aan de ouders. De school gaat aangifte doen.

Naar huis sturen
De leerlingen moesten in quarantaine op advies van de GGD wegens een coronabesmetting. Nadat de leerlingen toch naar school waren gekomen heeft de politie ingegrepen. “Dat leverde voor de mensen die nog in het gebouw waren een onveilige situatie op” schrijft de school in de mail aan de ouders. Daarop besloot het Stella Maris om alle leerlingen naar huis te sturen en de school te sluiten.

Aangifte
De school weet wie de jongens zijn, schrijven ze in de mail. Ook gaan ze aangifte doen en de komende weken nadenken over andere maatregelen.

Lees vorig bericht

Maak in de meivakantie kennis met Padel

Lees volgend bericht

Het nieuws besproken: Lintjes uitgedeeld in Gemeente Meerssen & deuren Stella Maris College gesloten vanwege overtreding regels