Bibliotheek zoekt vrijwilligers voor uitleen en digicafé

Bibliotheek Meerssen zoekt per direct vrijwilligers die willen helpen in de uitleen of in het wekelijks Digicafé. Voor de uitleen zoekt de bibliotheek vrijwilligers voor de maandagmiddag.

Vrijwilliger uitleen op maandagmiddag
De vrijwilliger uitleen is het eerste aanspreekpunt voor de bezoekers en leden van de Bibliotheek. In de vacature-omschrijving schrijft de Bibliotheek: “Je hebt oog voor alle bezoekers, helpt bij het gebruik van apparatuur en brengt het activiteitenaanbod onder de aandacht. Je schrijft nieuwe leden in en maakt hen wegwijs in de Bibliotheek. Je leert omgaan met ons computersysteem om leden en bezoekers aan de balie te kunnen helpen. Daarnaast help je mee om de Bibliotheek aantrekkelijk te presenteren. Een mooie kans om samen met collega’s de Bibliotheek als gezellige ontmoetingsplaats, voor jong en oud, op de kaart te zetten.”

Wat wordt van de vrijwilliger gevraagd
Goede computervaardigheden;
Klantgerichtheid en communicatieve vaardigheden;
Beschikbaarheid:
wekelijks circa 4 uur op maandagmiddag.

Vrijwilliger Digicafé
In de Bibliotheek houdt de Digidokter een vast wekelijks spreekuur. Elk spreekuur helpt de Digidokter met digitale vragen van klanten over de laptop, tablet, e-reader of smartphone. Maar ook met vragen over onder andere social media, online lezen, apps en Whatsapp.

Digitaal handig
De Bibliotheek omschrijft deze vacature als volgt: “ben jij digitaal handig en/of heb je ervaring met het verhelpen van computerproblemen? Ben je daarnaast ook sociaal vaardig en enthousiast? Heb je een luisterend oor en kan je met begrip en geduld digitale vragen beantwoorden? Kan je je bovendien wekelijks op een vast moment (nader af te spreken dag en tijdstip) vrijmaken om als Digidokter aan de slag te gaan in de Bibliotheek? Dan zijn wij op zoek naar jou!”

Mail sturen
Mensen die belangstelling hebben om vrijwilliger te worden bij de bibliotheek kunnen een mail sturen, met daarin de persoonsgegevens en motivatie, vóór 17 mei naar Angèle via a.quaedvlieg@bibliotheekmeerssen.nl. Voor vragen bel 043-3642411 en vraag naar Angèle.

Lees vorig bericht

Komende zondag op Meer Vandaag: Muziliek 2021

Lees volgend bericht

Meerssen papier wil tot een oplossing komen met de provincie