Het ‘verstopte’ beeld in de Vredeskapel

Vanaf zondag 16 mei in de reeks ‘Kunstzinnig Meerssen’ op Meer Vandaag een portret van beeldend kunstenaar Willy Vossen, geboren in Meerssen en daar ook wonend. Vossen restaureerde onder meer het Mariabeeld in de Vredeskapel. Dat beeld heeft hij ook versierd met zilverwerk. Hij is begonnen als edelsmid en ontwikkelde zich later als schilder en maker van bronzen beelden. In het park in het centrum van Meerssen zie je twee grote werken staan, de een met als titel ‘Cyclus’ en het ander wordt ‘Verlangen’ genoemd.

Tentoonstelling
Opmerkelijk is zijn initiatief om een Stichting op te richten die beeldende kunstenaars de mogelijkheid wil geven te exposeren in een ruimte van het oude politiebureau op de Beekstraat in het centrum van Meerssen. Als de coronamaatregelen het toestaan zal op korte termijn een eerste tentoonstelling van zijn werken en die van Alphons en zoon Charles Volders te zien zijn.

Kunstzinnig Meerssen is van zondag 16 mei tot dinsdag 18 mei, ieder uur te zien na Meer Actueel. Klik hier voor alle frequenties of download de Meer Vandaag app.

Lees vorig bericht

Oud-wethouder Dupont was bestuurder tijdens omstreden gronddeal Venray

Lees volgend bericht

Het nieuws besproken: Oud-wethouder Dupont bestuurder tijdens omstreden Loobeekdal deal Venray & Rattenplaag in centrum Meerssen