Rattenplaag in centrum Meerssen: gemeente roept op dieren beperkt te voeren

Het zijn de beestjes die je liever niet ziet: ratten. Toch worden ze steeds vaker waargenomen in Meerssen en om precies te zijn in het Proosdijpark. De gemeente probeert het op te lossen.

Vijver
De laatste tijd komen steeds meer meldingen binnen van inwoners die ratten waarnemen, vooral rond de vijver in het park. De gemeente heeft onderzoek laten doen naar de herkomst. Gebleken is dat de ratten uit de riolering afkomstig zijn. Het feit dat er nu steeds meer ratten worden waargenomen kan volgens de gemeente verklaard worden.

Overdadig voederen
De ratten doen zich tegoed aan onder andere brood dat bedoeld is voor eenden, zwanen en andere vogels die leven in het park. Bezoekers van het park voeden met alle goede bedoelingen deze dieren, maar volgens de gemeente te overdadig waardoor er resten overblijven waar de ratten op af komen. Het voeden van deze vogels is overigens niet verboden.

Bestrijden
De plaagdierbestrijder van de gemeente is aan het werk gezet en heeft lokmiddelen en lokdozen neergezet. Op deze manier wordt gepoogd de plaag te bedwingen.
De Gemeente heeft verder het dringend verzoek aan bezoekers van het park de eenden en zwanen niet overdadig te voeden en alleen in het water.

Lees vorig bericht

Meer Actueel week 19-2021: Dupont bestuurder tijdens Loobeek deal – Rattenplaag- Kunsthuis geopend

Lees volgend bericht

Meer dan 100 verjaardagskaarten voor Aaldert Weerman