College heeft aanmerkingen op locatie pinautomaat

Het college van burgemeester en wethouders heeft haar bedenkingen bij de nieuwe pinautomaat in Meerssen. Dat schrijft het college naar aanleiding van vragen van partij Lokaal DNA. De Rabobank sloot in maart haar pinautomaat aan de Bunderstraat. Het bedrijf ‘Geldmaat’ plaatsten vervolgens een pinautomaat in de winkel Cigo aan de Beekstraat. Daar kwam kritiek op vanuit Gehandicapten Organisatie Meerssen (GOM) omdat zij zich zorgen maken over de bereikbaarheid van de pinautomaat voor gehandicapten. Doordat de pinautomaat in een winkel staat is deze ook niet altijd bereikbaar.

Geen optie’
In de reactie van het college, op vragen van Lokaal DNA, wordt duidelijk dat het college vooraf niet is geïnformeerd over het weghalen van de pinautomaat. “We hebben contact gehad met Geldmaat. Ze hebben ons laten weten dat er geen nieuwe geldautomaat op de huidige locatie, dat wil zeggen aan de Bunderstraat 40, wordt geplaatst en verwijzen naar de geldautomaat bij Beekstraat 60. Het aanhouden van de locatie aan de Bunderstraat 40 is geen optie omdat Geldmaat geen kantoren overneemt en het pand door de Rabobank wordt verkocht c.q. verhuurd.” aldus het college.

Aanbevelingen
Lokaal DNA maakt zich zorgen over de toegankelijkheid en de openstelling van de pinautomaat. Het college deelt deze zorgen, schrijven ze. “Geldmaat heeft contact gehad met de Cigo. De eigenaar heeft inmiddels verbeteringen aangebracht, maar is nog op zoek naar een definitieve oplossing. Het college wil een bijdrage leveren aan mogelijke verbeteringen en heeft contact gezocht met Geldmaat, de Rabobank, de ondernemersvereniging Sfeervol Meerssen (OVSM) en de Stichting Gehandicaptenorganisatie Meerssen (GOM).” De organisaties hebben aanbevelingen gedaan en die zullen worden uitgewerkt en overlegd met de betrokken partijen.

De pinautomaat van de Rabobank is nu ongeveer 2 maanden dicht en de meeste inwoners die we op straat tegenkwamen mist de automaat.

Lees vorig bericht

Bloemen

Lees volgend bericht

Landbouwgrond naast Bunderbos wordt omgetoverd