Gemeente: op korte termijn duidelijkheid over vergaderen in Proosdij

De gemeente Meerssen laat weten dat er op korte termijn duidelijkheid komt over vergaderen in de Proosdij. “Er zijn vanaf het aantreden van wethouder IJff een viertal constructieve gesprekken gevoerd met een delegatie van de Proosdij.” Aldus de gemeente. Al sinds 2018 is er een conflict tussen de gemeente en de Proosdij over de raadszaal die er moet komen. De woordvoerder van de Proosdij laat in een reactie weten: “Eigenlijk hebben we hier (reactie van de gemeente, red.) niets aan toe te voegen. Het zijn constructieve gesprekken.”

Conflict
In een overeenkomst die in 2017 is getekend is één onderdeel niet meegenomen. Een podiumdeel, dat in de toekomstige raadzaal staat is niet weggehaald, terwijl dat wel moet. Doordat dat podiumdeel niet is weggehaald past het aangeschafte meubilair niet. De eigenaar van de Proosdij is verantwoordelijk voor het meubilair. Volgens de eigenaar pas het meubilair wel als de wethouders op het podium gaan zitten. De gemeente wil dat de wethouders op dezelfde hoogte zitten als de rest van de raad. De gemeente vindt dat de eigenaar nieuw meubilair moet aanschaffen dat wel past. Op die manier zou het podium gebruikt kunnen worden als publieke tribune.

Discussiepunten
De gemeente en een delegatie van de Proosdij zijn nu nog in gesprek over discussiepunten. Wat die discussiepunten zijn wil de gemeente en de eigenaar niet kwijt. Dit zal waarschijnlijk gaan over onder meer het niet weggehaalde podium en de aankoop van het nieuwe meubilair. Ze hopen deze op korte termijn af te ronden zodat er een voorstel naar het college van burgemeester en wethouders kan en daarna naar de gemeenteraad.

Lees hier onze uitgebreide terugblik

Lees vorig bericht

de Staat van de Raad #8: Gronddeal, Proosdijschuur en uitslagen

Lees volgend bericht

Pastoor van Meijgaarden: ‘waar ligt Meerssen?’