Goede hoop voor voortbestaan BS De Lindegaerd

Nu op de basisscholen de leerlingaantallen teruglopen en de staat van de gebouwen steeds slechter wordt, gloort er toch enige hoop aan de horizon voor de Rothemse basisschool de Lindegaerd. Dit liet wethouder Peter Hovens zich onlangs ontvallen in de raadsvergadering.

Het karakteristieke en nostalgische schoolgebouw aan het Pastoor Geelenplein in Rothem herbergde vorig schooljaar 104 leerlingen en verkeert in slechte staat. De gemeenteraad zal met geld over de brug moeten komen om het een toekomst te geven. Wethouder Peter Hovens die over de huisvesting van de Meerssense scholen gaat ziet niet meteen dat de school zal worden opgeheven.

De staat van het gebouw en het leerlingaantal van de Lindegaerd in Rothem geven aanleiding tot sluiting van de school maar volgens de wethouder zal het zover waarschijnlijk niet komen. Ook de staat van de Bundeling in Bunde is ondermaats. Een adviesburaeu gaat de mogelijkheden voor de toekomst van de scholen onderzoeken.

Lees vorig bericht

Flinke tak komt terecht op wegdek

Lees volgend bericht

Bibliotheken na lange tijd weer open