Zwembaden Meerssen en Geulle volgende maand open

De twee zwembaden in de gemeente Meerssen gaan, zoals het er nu naar uitziet, in juni weer open. Zwembad Meerssen opent de deuren op zaterdag 5 juni om 10:00 uur. Zwembad Geulle wilde op dezelfde dag openen, maar zowel de coronamaatregelen als de weersverwachtingen zitten tegen en daarom gaat het zwembad pas op 26 juni om 10:00 open. Zwembad Meerssen laat meer vandaag weten: “dat bij slecht weer het zwembad eerder dicht gaat.”

Zwembad Geulle: “5 juni nog te vroeg”
Het bestuur van Zwembad Geulle hoopte op zaterdag 5 juni te kunnen openen, “maar dat is toch nog te vroeg. De geldende coronamaatregelen staan het recreatief zwemmen zonder beperkingen nog niet toe. Ook zijn de weersvoorspellingen nog te slecht om het water warm genoeg te krijgen voor gebruik. Het 50 jaar oude zwembad beschikt niet over de mogelijkheden om het zwemwater te verwarmen. Als de coronaregels het toelaten en het zwemwater is opgewarmd, opent het zwembad nu op zaterdag 26 juni en dat doen ze dan ook meteen met een feestelijk tintje. Vanaf 10.00 uur is er muziek, en zijn er extra activiteiten voor de kinderen,” aldus het bestuur.

Klusdagen gepland
Er is nog het nodige te doen in en rondom zwembad Geulle en daarom zijn er nog twee klusdagen gepland. De klusdagen zijn op 5 en 12 juni. Leden kunnen zich via het portal van de website van het zwembad inschrijven om te helpen met klussen.

Lees vorig bericht

BRUG-M waarschuwt Provincie voor gevaar op belangenverstrengeling

Lees volgend bericht

Gemeente eist tonnen compensatie van het LVO