Opmerkelijke ontdekkingen in en om kerk Ulestraten

Foto: Pierre de Rooy

In de nieuwe aflevering van Religieus Erfgoed krijgt de kijker een rondleiding rondom en binnen de Sint Catharinakerk van Ulestraten. De rondleiding wordt gegeven door Pierre de Rooy oud-directeur van de basisschool de Triangel, veel valt er te ontdekken in en om de kerk. Zo is er naast de kerk een verborgen grafkelder, komt er oud zilverwerk tevoorschijn en worden voor de bouw naast de kerk 475.000 bakstenen gebakken met klei uit Ulestraten.

Foto links 1905 (foto van Pierre de Rooy)

De beroemde Ulestratense kunstenaar Gène Eggen verschijnt  beeldend in beeld met zijn kruiswegstaties en de kijker komt te weten welke Catharina de patroonheilige  van de kerk is. Er zijn namelijk twee heilige Catharina’s in de kerkgeschiedenis die van Siëna en die van Alexandrië. De kerk van Ulestraten is de moeite waard om gezien te worden.

Religieus Erfgoed is vanaf zondag 30 mei 08:00 uur tot dinsdag 1 juni 24:00 uur te zien op Meer Vandaag. Klik hier voor alle frequenties of download de Meer Vandaag app.

Lees vorig bericht

Gemeente eist tonnen compensatie van het LVO

Lees volgend bericht

Politie zoekt 20-jarige man