De verborgen grafkelder naast de kerk in Ulestraten

Tijdens het maken van het programma Religieus Erfgoed stuitte de programmamakers op een bijzonder bouwwerkje aan de zijkant van de kerk in Ulestraten. Het blijkt een oude grafkelder op het oude kerkhof te zijn van de familie Schoenmakers. Zeven familie- en schoonfamilieleden werden in deze kelder begraven. De grafkelder raakte in onbruik nadat geconstateerd was dat het lijkwater doorsijpelde tot bij de nabij gelegen huizen en een waterput voor de kerk. De Rijkscommissie vond dit ongezond waarna de begraafplaats verplaats werd naar de plek aan de Catharinastraat waar ze nu is.

Religieus Erfgoed is vanaf zondag 30 mei 08:00 uur tot dinsdag 1 juni 24:00 uur te zien op Meer Vandaag. Klik hier voor alle frequenties of download de Meer Vandaag app.

Lees vorig bericht

Het nieuws besproken: Gemeente eist 4 ton & Eerste schetsen nieuwe kantine SV Meerssen klaar

Lees volgend bericht

KNVB Oranjefestival VV Bunde