Opening Sacramentsoctaaf Basiliek

Donderdagavond is door hulpbisschop Everard de Jong het Sacramentsoctaaf geopend. Hij had in zijn gevolg tijdens de Eucharistieviering verschillende pastoors en priesters uit de omgeving Meerssen bij zich. Ook nam pastoor van Meijgaarden en diaken Frans Maenen deel aan de viering. Het hele gezelschap, waaronder de Suise en de broedermeesters, trok vanuit de pastorie in processie met de juiste afstand en mondkapjes naar de Basiliek. Tijdens de viering heeft de aanstelling plaatsgevonden van nieuwe buitengewoon bedienaren van de heilige communie. Buitengewone bedienaren van heilige communie zijn (leken)medewerkers van een parochie die een aanstelling krijgen om te helpen bij het uitreiken van de communie. 

Opening Sacramentsoctaaf Basiliek 2021

Lees vorig bericht

Gemeente gaat huur tijdelijke kantine SV Meerssen betalen

Lees volgend bericht

Tentoonstelling Lourdes in beeld: verleden en heden