76 jaar RVU “van op de Bosch naar de Molenweg”

Meer Vandaag zendt een documentaire uit over voetbalclub RVU. Het is 1 november 1945. In de school in Rothem wordt RVU opgericht. De naam van de voetbalclub klopt Nederlandstalig niet helemaal want die staat voor Rothem Voor Uit. Maar met deze naam begon de club hun wedstrijden te spelen bij de Ijzeren Kuilen Op de Bosch. Dit is waar nu de autoweg naar Heerlen ligt. In 1971 gaat RVU over naar het sportpark aan de Molenweg. Over de afgelopen 76 jaar zijn veel anekdotes te vertellen en dat gebeurt dan ook in een nieuwe aflevering van Meer Bekeken. Oud-spelers en bestuursleden vertellen over hun voetbalervaringen en clubliefde bij RVU door de jaren heen. De huidige generatie staat stil bij het RVU van nu en in de toekomst.  De oudste leden zingen uit volle borst het clublied.

Meer Bekeken RVU is vanaf zondag 6 juni 08:00 uur tot dinsdag 8 juni 24:00 uur te zien op Meer Vandaag. Klik hier voor alle frequenties of download de Meer Vandaag app.

Lees vorig bericht

De Staat van de Raad #9: Formatie 2018, 17 kritische volgers en compensatie

Lees volgend bericht

Zwembad Meerssen als eerste geopend