Meer Bekeken: RVU speelt magnifiek

Het is 1 november 1945. In de school in Rothem wordt RVU opgericht. De naam van de voetbalclub klopt Nederlandstalig niet helemaal want die staat voor Rothem Voor Uit. Maar met deze naam begon de club hun wedstrijden te spelen bij de Ijzeren Kuilen Op de Bosch. Dit is waar nu de autoweg naar Heerlen ligt. In 1971 gaat RVU over naar het sportpark aan de Molenweg. Over de afgelopen 76 jaar zijn veel anekdotes te vertellen en dat gebeurt dan ook in de aflevering van Meer Bekeken: RVU speelt magnifiek.

Oud-spelers en bestuursleden vertellen over hun voetbalervaringen en clubliefde bij RVU door de jaren heen. De huidige generatie staat stil bij het RVU van nu en in de toekomst.  De oudste leden zingen uit volle borst het clublied.

Lees vorig bericht

Open tuin dagen The Butterfly House Bunde

Lees volgend bericht

Walking football in Ulestraten