Michelle Courtens en Remco van de Weerdt herontdekken het werk van Benny Neyman

Foto: Marco Rutten

Zanger Remco van de Weerdt brengt op 9 juni, in samenwerking met muzikant en zangeres Michelle Courtens, het album uit: Ik Ben! Op dit album staan herontdekte liedjes van Benny Neyman.

Remco van de Weerdt
Van de Weerdt uit Meerssen is een groot liefhebber van luisterliedjes en chansons. Als geen ander weet hij uit een brede waaier Nederlandstalig lied die werken te kiezen die ook iets zeggen over zijn leven. Remco: “Een jongen uit het Zuiden, een bewonderaar, iemand met dromen en passies, liefde, geluk en tegenslagen. Ik ben dat allemaal. Daar heb ik liedjes bij gezocht die nu uitkomen op het album Ik Ben! Daarmee verwijs ik tegelijkertijd naar een inspirerende streekgenoot.”

Michelle Courtens
Courtens uit Venray is afgestudeerd aan het conservatorium (jazz zang en cello). In 2001 vertegenwoordigde ze Nederland op het Eurovisie Songfestival. In de afgelopen jaren begeleidde ze onder andere Jim Bakkum, Ellen ten Damme, La Pat en Sjors van der Panne. Als zangdocent leerde ze Remco kennen die haar enthousiasmeerde voor een samenwerking. Het album Ik Ben!, waarop hun duet Verder Valt Het Wel Mee staat, is daar het resultaat van.

Benny Neyman 70ste geboortedag
Van de Weerdt bracht in 2020 een EP uit met daarop vijf liederen van Liesbeth List, vertaald in het Limburgs dialect. Hierna richtte hij zich op Nederlandstalige klassiekers en Engelstalige folkmuziek in samenwerking met gitarist Richard Marsden. Hiervan verscheen onlangs het album Verhalen van Lief en Leed. Voor het album Ik Ben! vertolkte hij de muziek van Benny Neyman die dit jaar op 9 juni 70 jaar zou zijn geworden.

CD en streamingplatformen
Het album Ik Ben! van Remco van de Weerdt, in samenwerking met Michelle Courtens, verschijnt op 9 juni als CD en op alle bekende streamingsplatformen. In juni en de daaropvolgende maanden treedt Remco ook live op. Meer informatie is te vinden op www.remcozingt.nl.

Foto: Marco Rutten

Lees vorig bericht

De Ketel weer open

Lees volgend bericht

Details