Unieke gebeurtenis in de blaasmuziek wereld

Maandag 7 juni is Rothem’s Harmonie een serenade gaan brengen bij hun oudste spelend lid Jeu van Oerle in Meerssen. Jeu is 7 juni 90 jaar jong geworden en komt iedere donderdag naar de repetitie van Rothem’s Harmonie. Jeu speelt al jaren het grootste instrument dat de harmonie heeft namelijk de Bastuba en repeteert thuis iedere dag. Zijn lidmaatschap begon in 1963 bij onze harmonie is na zijn voetbalcarrière bij RVU waar Jeu een voortreffelijke voetballer was begonnen. Zijn oudere broer Al van Oerle was al bij de harmonie en is direct na de tweede wereld oorlog begonnen en is dus 76 jaar lid. Door de coronaperikelen heeft de harmonie zelf haar 100 jarig jubileum niet kunnen vieren in 2020 en dus ook niet het 75-jarig jubileum van Al. De serenade heeft Al nu ook gekregen want hij was bij Jeu op de verjaardag. Al heeft saxbariton gespeeld tot zijn 87-ste en is onderscheiden voor zijn 75 jarig jubileum met de bronzen medaille van de KNMO. Het was voor Jeu en Al van Oerle een complete verrassing met een gezellig slot.

Harmonie van Rothem eert Jeu en Al van Oerle

Lees vorig bericht

Onderzoek campings: transformeren naar Tiny Houses, woningen of campercampings

Lees volgend bericht

De Ketel weer open