Brainstormlunch over Walking Football op sportpark RKUVC

Bewegen is belangrijk. Ongeacht de leeftijd. Maar bewegen wordt belangrijker naarmate de leeftijd gaat tellen. Blijven bewegen vergroot de kwaliteit van leven, denk hierbij aan mobiliteit en zelfstandigheid. Ook heeft bewegen een overduidelijk positief effect op het onderhoud van de mentale gezondheid. En door samen met anderen te bewegen, levert het ook gezelligheid en leuke contacten op. Om dit in de praktijk te brengen hebben Bunde Beweegt en RKUVC de handen ineen geslagen en gaan onderzoeken of er behoefte is voor Walking Footbal. Om deze behoefte te peilen organiseren beide initiatiefnemers een brainstormlunch.

55 plussers
Landelijk wordt er bij steeds meer voetbalverenigingen Walking Football aangeboden. Walking Football of wandelvoetbal, is een aangepaste vorm van voetbal gericht op 55-plussers. Hierbij is rennen niet toegestaan en zijn het veld en de teams kleiner. Het is buiten bezig zijn en een balletje trappen.

Behoefte peiling
RKUVC en Bunde Beweegt slaan, als gezamenlijk initiatief vanuit het Sportakkoord van de Gemeente Meerssen,  de handen in elkaar en gaan samen onderzoeken of er behoefte is aan Walking Football in de gemeente Meerssen.

Brainstormlunch
Zij organiseren hiervoor op zaterdag 19 juni om 12.30 uur een brainstormlunch op het sportpark van RKUVC in Ulestraten. Er is bewust gekozen voor een gezamenlijke  lunch. Bij Walking Football is het sociale aspect heel belangrijk. “Onder het genot van een hapje en een drankje willen we graag met geïnteresseerden het gesprek aan gaan. Graag willen we samen met eventuele toekomstige deelnemers de koers gaan bepalen,” laten de initiatiefnemers weten.

Aanmelden via mail
Mensen die geïnteresseerd zijn in Walking Football, er meer over willen weten en aan de brainstormlunch willen deelnemen, kunnen zich opgeven door een mailtje te sturen naar hanneke.philipsen@planet.nl of bel op 06-29026328. Contactpersoon vanuit RKUVC is Frank van Rooij, info@rkuvc.nl.

Lees vorig bericht

Peuter4daagse ook in gemeente Meerssen

Lees volgend bericht

Nieuwe toekomst voor Sint Agneskerk