Adviesraad over bezuinigingen: “wij willen betrokken worden”

De Adviesraad Sociaal Domein wil bij de komende begroting betrokken worden. Uit een gesprek met wethouder Kemp heeft de adviesraad te horen gekregen dat de gemeente plannen heeft om 1,3 miljoen euro te bezuinigen op het Sociaal Domein. Voorzitter van de adviesraad, Jos Jongen, laat in Uitgelicht weten: “wij willen bij de komende begrotingsvoorbereiding betrokken worden voor zover het, het sociale domein betreft”.

Nuance
Wethouder Gerard IJff nuanceert de bezuinigingen. “Wethouder Kemp heeft met jullie overleg gehad in een fase dat er nog niet bekend was wat het rijk ging doen met die 1,9 miljard euro. In die periode moesten wij de kaderbief opstellen. In dat kader zou dit een plan B kunnen zijn”. Doelend op de voorgenomen 1.3 miljoen bezuinigen op het sociaal domein in 2022.

Reactie IJff op bezuinigingen.

Kaderbrief en geld vanuit Den Haag
In 2022 is de verwachting dat er een bedrag voor gemeenten wordt vrijgemaakt van ongeveer 1,9 miljard euro voor jeugdzorg. Het Meerssens college weet nog niet wat dit precies gaat betekenen voor de gemeente, “maar dat dit de tekorten op onze meerjarenbegroting fors zal indammen of mogelijk helemaal gaat wegnemen ligt in de lijn van de verwachting.”

Uitgelicht is zondag 13 juni vanaf 8:00 uur ieder uur te zien op tv t/m dinsdag 15 juni 23:00 uur. Klik hier voor alle frequenties.

Lees vorig bericht

Opening informatiepunt Digitale Overheid

Lees volgend bericht

Theatervoorstelling Belle en het Beest in de stip