Via Belgica Wandel III-daagse

Op 18, 19 en 20 juni 2021 vindt voor het eerst de Via Belgica Wandel III-daagse plaats. In het kader van de Nationale Archeologiedagen kunnen wandelaars zich gratis inschrijven voor deze lange afstandsroute die recent volledig bewegwijzerd is. Het 70 kilometer lange wandelpad dwars door Zuid-Limburg kan op eigen gelegenheid en tempo worden afgelegd. Geregistreerde deelnemers ontvangen alle route-informatie en maken kans op de speciale Via Belgica wandelpin.

Lange afstandswandeling
De 70 kilometer lange route loopt van Maastricht tot Rimburg en kan in beide richtingen gelopen worden. Onlangs is het grootschalige project afgerond om deze route volledig en in beide richtingen te markeren. Wandelaars kunnen nu navigeren met een routebeschrijving, de app, GPX en met de markering langs de route. Verdwalen op de Via Belgica is niet aan de orde. Voor mensen die al het Romeinse erfgoed in Zuid-Limburg willen ontdekken aan de hand van rondwandelingen, bezienswaardigheden, recepten en achtergrondinformatie is er de Romeins Zuid-Limburg Gids.

Via Belgica
Sinds tweeduizend jaar loopt de Via Belgica door Zuid-Limburg. Vanaf 2016 is er weer volop aandacht voor deze oude Romeinse weg en alles wat zij naar Zuid-Limburg bracht. Naast het bijeenbrengen en beleefbaar maken van het Romeinse erfgoed in Zuid-Limburg, worden er ook evenementen georganiseerd rondom het Romeins verleden. De Via Belgica Wandel III-daagse is hier één van. Houd de website en social media-kanalen in de gaten voor alle informatie over dit project.

Lees vorig bericht

Hoe de problematiek van het ambtenarenapparaat ontstond

Lees volgend bericht

Vrijwilligers gezocht voor Ut Zaelke