Stichting Ruggesteun goed de coronacrisis doorgekomen

Het gaat goed met stichting de Ruggesteun, dat laat voorzitter Désirée van der Heijde weten aan Meer Vandaag. Het aantal vrijwilligers en donateurs zijn gestegen. Tevens zijn ze sinds 1 januari 2021 een ANBI stichting. Dit maakt het aantrekkelijker voor donateurs om een bijdrage te doneren. Daarnaast zijn ze bezig met het realiseren van een tweede pand waar ze overgebleven kleding en speelgoed tegen een zachte prijs kunnen verkopen.

Extra opbrengst
De extra opbrengst die de stichting verwacht van de verkoop van overgebleven kleding willen ze gebruiken om voedselpakketten van te kopen. Van der Heijde laat weten dat ze hoopt dat het nieuwe pand in augustus de deuren kan openen. In de tussentijd staan iedere week vrijwilligers op de weekmarkt met een stand van de Ruggesteun om daar de overgebleven kleding en speelgoed te verkopen.

Verdubbeling van hulpvraag
Ondanks dat het goed gaat met de Ruggesteun is het aantal personen die gebruik maken van de Meerssense voedselbank gestegen. Door de coronacrisis zijn er meer personen die de hulp van de Ruggesteun moesten inschakelen. Sommige personen hebben hier tijdelijke gebruik van gemaakt, terwijl anderen hier structureel gebruik van moeten maken. Van der Heijde liet vorig jaar aan Meer Vandaag weten bang te zijn dat er door de coronacrisis meer personen gebruik moesten maken van de stichting en ze niet zeker was dat de Ruggesteun voldoende hulp kon bieden. Door het bedenken van creatieve oplossingen is het toch gelukt om de verdubbelde hulpvraag te beantwoorden.

Donateurs
De Ruggesteun kan altijd donateurs gebruiken. Dit kan in de vorm van een geldelijke bijdrage of het brengen van producten, kleding, speelgoed etc. Zij zorgen dan dat dit bij de mensen die het hard nodig terecht komt.

Lees vorig bericht

Meer Actueel week 24-2021: Revitalisering gemeentelijke organisatie, toename hulpvraag & 94 jarige kunstenares

Lees volgend bericht

Aftrap Walking Football op 1 juli