Zomerochtend excursie aan de andere kant van de Maas

Op zondag 4 juli 2021 start IVN Meerssen weer met de seizoen excursies. Deze zomerexcursie voert langs de Maas aan de Belgische kant waar de wandelaars met een andere bril kijken naar Borgharen, Itteren en een vleugje Geulle.

Hochter Bampd
De wandeling gaat door de uiterwaarden van de Maas en het natuurgebied Hochter Bampd in Smeermaas/Lanaken. Onderweg gaan men op zoek naar de vele en kleurrijke  zomerbloeiers mits niet opgegeten door de aanwezige Galloway-runderen of Konikpaarden. Het natuurgebied bestaat uit een grote plas langs de oever van de Maas waar aalscholvers en een reigerkolonie hun vaste stek hebben. Langs deze plas wisselen hoog opgaande ooibossen, graslanden en struikgewas elkaar af. Het ooibos in Hochter Bampd is het oudste en grootste ooibos is langs de Grensmaas. Een verrekijker wordt aangeraden.

Start in Lanaken
De zomerochtend excursie wordt gehouden op zondag 4 juli. Er wordt om 09:30 uur vertrokken bij de  Sint Jozefkerk, Bauduinplein,  3620 Lanaken, België. Vanwege corona geen vertrek vanaf PR station Meerssen. Neem paspoort of ID-kaart mee. Bij regenachtig weer kunnen de paden modderig zijn. Stevige wandelschoenen zijn dan ook een aanrader. De excursie duurt ca. 3 uur. De gidsen en contactpersonen zijn Wil Lemmens 065365459 en Riekie Notten 043-3645416.

Lees vorig bericht

Wie volgt Sjeigelenteire op als MVK winnaar

Lees volgend bericht

Zes ton voor ombouw Sint Agneskerk tot multifunctioneel centrum