IVN wint oeuvreprijs Prins Bernhard Cultuurfonds

IVN heeft de oeuvreprijs van het Prins Bernhard Cultuurfonds 2021 gewonnen. Een erkenning dat IVN het verschil maakt. Volgens de jury die de prijs uitreikt heeft IVN in coronatijd, waarin de natuur voor veel mensen een belangrijke positie innam, haar meerwaarde bewezen. Aan de prijs is een bedrag verbonden van €150.000,- De prijs wordt op 16 november uitgereikt.

Belangrijke rol IVN
De adviescommissie Natuur van het Cultuurfonds licht de keuze voor IVN als volgt toe. “Als de afgelopen tijd iets duidelijk is geworden, dan is het wel hoe belangrijk natuur voor ons is. Want voor veel mensen was een wandeling door het bos of de duinen, langs het strand of door de polder, het enige uitje dat er nog was. Voor veel mensen biedt een groene leefomgeving troost, rust, inspiratie en gezondheid. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat mensen die ziek zijn, sneller herstellen als ze regelmatig in een groene omgeving zijn. IVN speelt hierbij een enorm belangrijke rol.”

Erkenning
Directeur van IVN, Jelle de Jong: “Dit is geweldig, echt ontzettend bijzonder en een mooie erkenning voor het werk dat we doen. De mens kan niet zonder de natuur. Gelukkig dringt dat besef steeds meer door.” IVN Natuureducatie is een landelijke organisatie die zetelt in Amsterdam met door heel het land ruim 160 afdelingen.

Twee afdelingen gemeente Meerssen
In de gemeente Meerssen zijn twee afdelingen. IVN Meerssen en IVN Ulestraten. De plaatselijke activiteiten worden door corona nu weer voorzichtig opgepakt. Meer over de twee afdelingen is te vinden op www.IVN.nl/afdeling. Ga op de site naar de provincie Limburg en klik Meerssen en/of Ulestraten aan. Binnenkort hopen beide afdelingen weer mensen te ontmoeten bij een van de activiteiten. Aan de activiteiten kunnen zowel leden als niet leden deelnemen.

Lees vorig bericht

Wandelen vanuit de Huiskamer Rothem

Lees volgend bericht

Wandeltocht speeltuin St.Joseph