Wateroverlast: centrum onder water door gescheurd bassin, geen treinen

De wateroverlast in het centrum van Meerssen dinsdagavond is het gevolg van een waterbassin dat is gescheurd aan de Visweg. Dat meldt de Veiligheidsregio. Wonen Meerssen roept ondertussen op dat wanneer bewoners klachten hebben naar aanleiding van het noodweer, dat te melden via de mail omdat hun telefooncentrale overbelast is. Ondertussen is vanochtend de brandweer nog druk in de weer geweest in de SInt-Catharinastraat in Ulestraten. Op station Bunde rijden momenteel nog steeds geen treinen.

Bassin
Dinsdagavond 29 juni viel er in anderhalf uur tijd meer dan 30 mm regen. Daardoor is het waterbassin aan de Visweg in Meerssen gescheurd. De brandweer heeft rond 1:00 ’s nachts het probleem opgelost waardoor er geen water meer richting het centrum van Meerssen stroomde.

Waterbuffers gevuld
De gemeente laat weten dat het Waterschap in de Humcoverstraat zandzakken heeft gelegd. Omwonenden kunnen die ophalen. De waterbuffers zijn helemaal gevuld waardoor bij nieuwe buien deze kunnen overstromen en daardor opnieuw wateroverlast kan optreden.

Sint-Catharinastraat
Vanochtend is de brandweer twee keer opgeroepen naar de Sint-Catharinastraat in Ulestraten vanwege Wateroverlast. Dinsdagavond en nacht werd de brandweer diverse malen opgeroepen in Bunde, Ulestraten en Meerssen.

Geen treinen
Momenteel rijden er nog steeds geen treinen tussen Sittard en Maastricht door de wateroverlast. Het is nog onbekend wanneer de treinen weer kunnen rijden. Arriva zet bussen in.

Beelden van dinsdagavond

Lees vorig bericht

Bibliotheek met BieBie en Biebbakfiets on tour

Lees volgend bericht

Waterschap neemt tijdelijke maatregelen tegen wateroverlast