Waterschap neemt tijdelijke maatregelen tegen wateroverlast

Het Waterschap gaat tijdelijk extra maatregelen nemen om eventuele wateroverlast voor de komende tijd te voorkomen. Het waterbassin aan de Visweg is opengebroken door de enorme hoeveelheid water. Daarom bouwt het waterschap tijdelijke nooddammen. Eerder vandaag deelde ze zandzakken uit aan bewoners. Josette van Weersch, bestuurslid van het Waterschap waarschuwt voor een bui vanavond, al lijkt die volgens Buienradar mee te vallen.

Bassin
Volgens Van Weersch was dit een “eens in de honderd jaar” regenbui. Het bassin kon het water niet meer aan en brak. Daardoor stroomde het water richting het centrum van Meerssen. Het waterschap gaat bij de Visweg nu nooddammen plaatsen.

Lees vorig bericht

Wateroverlast: centrum onder water door gescheurd bassin, geen treinen

Lees volgend bericht

RKUVC op zoek naar voetbalmeiden voor meisjesteam