Kunsthuis Artistiek Meerssen opent de deuren

Na een jaar van voorbereiden en corona openen burgemeester Clermonts en wethouder Kemp vrijdag 16 juli om 16:00 uur het Kunsthuis Artistiek Meerssen. Het Kunsthuis, gevestigd aan de Beekstraat, is een initiatief van de vorig jaar opgerichte Stichting Kunst en Cultuur Meerssen.

Breed publiek in contact brengen met kunst
De doelstelling van het Kunsthuis is: “om een breed publiek met kunst en cultuur, van kunstenaars die vooral een binding met Groot Meerssen hebben, in contact te brengen. Dit op een laagdrempelige manier” aldus de stichting. Door het inrichten van afwisselende exposities van verschillende kunstvormen, hoopt de stichting verleden, heden en toekomst te verbinden. De exposities worden thematisch samengesteld door een onafhankelijke kunstadviescommissie.

Centraal in het centrum
Het Kunsthuis is te vinden in een voor Meerssen historisch en monumentaal gebouw, namelijk het oude gemeentehuis en politiebureau, centraal gelegen in het centrum van Meerssen. “Het initiatief past in het streven om Meerssen nog meer als aantrekkelijke gemeente te positioneren” vervolgt de stichting.

Samenwerkingsconvenant met de gemeente
Met de gemeente is een samenwerkingsconvenant gesloten en de opzet is om met enige regelmaat bepaalde doelgroepen met kunst en vormen van kunstuitingen in contact te laten komen. Volgens de stichting is het wellicht een opstap naar Meerssen als kunstenaarsdorp.

Open voor publiek
De eerste openstelling voor het publiek is zondag 18 juli tussen 12:00 uur en 18:00 uur. De openingstijden zijn wekelijks van donderdag tot en met zondag van 12:00 uur tot 18:00 uur. Kunsthuis Artistiek is gevestigd aan de Beekstraat 24 in Meerssen. Meer informatie is te vinden op www.artistiekmeerssen.nl .

Lees vorig bericht

RKUVC op zoek naar voetbalmeiden voor meisjesteam

Lees volgend bericht

Schuilkeldermuseum in Maastricht weer open