Schuilkeldermuseum in Maastricht weer open

Schuilkeldermuseum Maastricht

Maak een stap terug in de tijd en bezoek het schuilkeldermuseum onder in de eeuwenoude kazematten van Maastricht. Het museum bevindt zich op een plek waar daadwerkelijk werd geschuild en schuilervaringen zijn vastgelegd. 

Tweede wereldoorlog en Koude oorlog
Bij de inrichting van het museum is uitgegaan van de bestaande ruimte, een caponnière, die de vorm van de expositie bepaalt. In het museum zijn in de vitrines herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog en de Koude Oorlog te zien.

Verscholen in een woonwijk
Vrijwilligers zijn aanwezig om de bezoekers de weg te wijzen. Een weg die terug gaat in de geschiedenis en laat zien hoe het geweest moet zijn in een schuilkelder wanneer er een ernstige dreiging was. Uniek is dat het Schuilkeldermuseum verscholen ligt onder een woonwijk. Tijdens de Tweede Wereldoorlog vluchtte de mensen via zelf gegraven gaten in hun kelders naar beneden naar de Schuilkelder.

Aanmelden via website
De toegang is gratis, maar voorlopig alleen mogelijk via aanmelding website: www.schuileninmaastrricht.com . Het schuilkeldermuseum is open op zondag 18 juli van 14:00 uur tot 16:00 uur.

Lees vorig bericht

Kunsthuis Artistiek Meerssen opent de deuren

Lees volgend bericht

Wandelen door de Curfsgroeve