Gemeente en camping de Boskant sluiten overeenkomst over grond

Het College van Burgemeester en Wethouders hebben ingestemd met de verkoop van de gronden aan de nieuwe eigenaars van camping de Boskant. De camping en de gemeente lagen langere tijd in de clinch over onder meer deze gronden. Ook krijgen de brasserie, ijssalon en de camping nieuwe uitbaters.

Conflict
Al sinds 2018 hadden de gemeente en camping de Boskant een conflict. De reden voor dit conflict was het jarenlang niet betalen van de toeristenbelasting, illegale gebouwen, de huur van de grond en de mogelijke koop van diezelfde grond. In de zomer van 2019 legde de gemeente beslag op verschillende goederen van de toenmalige eigenaren waaronder twee auto’s en een motor. De gemeente deed dit omdat de camping jarenlang weigerde toeristenbelasting te betalen.

Oplossing
In april liet Wethouder Gerard IJff al weten dat de nieuwe eigenaars van camping en de gemeente tot een oplossing waren gekomen. Dit heeft geresulteerd in het ondertekenen van de koopovereenkomst door de nieuwe eigenaren en de gemeente. Ook is er een gedoogsituatie afgesproken waardoor de vorige eigenares in haar huis kan blijven wonen. Verlaat zij dit huis dan dient het huis afgebroken te worden. Door de laatste ontwikkelingen lijkt de problematiek definitief opgelost te zijn. “We zijn als college blij een voor beide partijen tot tevredenheid stemmende oplossing te hebben gevonden” aldus het College.

Lees vorig bericht

Akoestisch Folk Concert in Leopoldskerkje

Lees volgend bericht

Ook dit jaar geen jaarmarkt in Meerssen