Ondernemer niet blij met stopverbod

Een ondernemer aan de Volderstraat in Meerssen is er niet blij mee hoe haar straat er binnenkort gaat uitzien. Er wordt binnenkort een strook gemaakt voor fietsers. Door deze fietsstrook komt er een stopverbod. Ondernemer Mary Thomas ziet dit niet zitten.

Pakketten dragen over langere afstand
Thomas heeft een serviceloket voor het leveren en ophalen van pakketten voor particulieren. Het gaat vaak over grotere pakketten die de mensen komen ophalen. Door het stopverbod moeten zij over een langere afstand de pakketten lopend naar de auto op parkeerplaats het Bergske dragen. Ook de kinderopvang, die tegenover haar zaak in de Volderstraat gevestigd is, zal last krijgen van het stopverbod. Ouders kunnen hun kinderen dan niet meer even snel naar binnen brengen. Omwonenden zijn gevraagd voor een reactie maar wilden niet voor camera reageren.

Veiligheid fietsers
Verantwoordelijk wethouder Gerard IJff liet tijdens de raadsvergadering weten: “Dan moet ik toch een afweging maken tussen de veiligheid van de fietser versus de situatie van de automobilist en dan kies ik toch voor een fietsende medeburger.” Aldus de wethouder. De wethouder geeft verder aan dit een jaar te willen uitproberen en vervolgens te evalueren. “Dan kan er alsnog besloten worden om er vanaf te zien” aldus de wethouder..

Onredelijk
Fractievoorzitter van oppositiepartij BRUG-M, Jan Gulikers, vindt de situatie onredelijk “je kunt niet van burgers verlangen, dat als ze een kast moet inladen, dat ze met de kast dan naar ’t Bergske moet lopen om deze in te laden.”

Lees vorig bericht

Meer Actueel week 27-2021: Toekomst de Koel onzeker, conflict camping Boskant opgelost & boosheid om stopverbod

Lees volgend bericht

Garage-sale in Meerssen