Inwoners en gemeente bereiden zich voor op hevige regenval

Inwoners en de gemeente Meerssen bereiden zich voor op de hevige regenval die is voorspeld. Het KNMI gaf gisteren al code geel vanwege de buien. De gemeente deelt zandzakken uit in de gebieden waar risico is op wateroverlast.

Hekken
De gemeente en het Waterschap hebben voorzorgsmaatregelen getroffen. Zo liggen er zandzakken klaar en staat er een aanhangwagen met hekken klaar om wegen af te zetten. Ook heeft de gemeente aannemers geïnformeerd dat ze paraat moeten staan voor mogelijke inzet.

Buffer
Waterschap Limburg heeft bij de buffer aan de Visweg maatregelen genomen. Begin juli overstroomde en brak die buffer nadat er in korte tijd veel regen viel. Doordat er in de buffer een breuk zat, stroomde het water richting het centrum van Meerssen. Via schuiven wordt extra water doorgelaten. De overlaat is hersteld, verzwaard en vergroot. Verder heeft het Waterschap een extra noodbuffer aangelegd.

Lees vorig bericht

Kleine aardbeving in Geulle: 1.5 op de schaal van Richter

Lees volgend bericht

Religieus Erfgoed over de Onbevlekt Hart van Maria kerk in Moorveld