Advies aan inwoners wijken Bunde om woning te verlaten

Ondergelopen straten Bunde

Inwoners van Bunde uit de wijken in de Burcht, Ingenope en het industrieterrein aan de Meerstraat worden door burgemeester Clermonts geadviseerd om hun woning te verlaten. Voor deze bewoners wordt er een opvanglocatie aangeboden. Ook wordt er vervoer geregeld.

Stijging Geulwater
De Geul loopt onder het kanaal door en gaat richting de Maas. De Maas heeft op dit moment een enorme hoeveelheid kubieke meter water en die gaat nog enorm stijgen. Dat betekent dat er ook in Maastricht wijken geëvacueerd worden. Doordat de Maas steeds hoger wordt kan de Geul zijn water niet meer kwijt, dus de Maas duwt het Geulwater terug. Bijgevolg kan het water in bepaalde wijken in Bunde nog decimeters stijgen, aldus burgemeester Clermonts.

Lees vorig bericht

Noodverordening van kracht in Meerssen vanwege ramptoerisme

Lees volgend bericht

Extra Nieuwsuitzending 15-7-2021 i.v.m. wateroverlast