Dringend advies tot evacuatie in delen van Bunde en Geulle

Ondergelopen straten Bunde

De gemeente roept inwoners ten westen van Maastrichterlaan, Pletstraat, Pasweg, Brommelen en Westbroek en de straten Iepenlaan, Beukenlaan en Weerterstraat te evacueren. “De waterstand van de Maas blijft op dit moment stijgen. Omdat de Geul hierdoor niet kan afwateren naar de Maas, wordt verwacht dat de waterstand van de Geul nog enkele decimeters hoger wordt dan dat die nu is. Dat betekent dat er nog meer wateroverlast ontstaat. Bewoners van het groen gearceerde gebied worden dringend geadviseerd te evacueren en onderdak elders te zoeken.” aldus de gemeente.

Onderdak
De gemeente adviseert om onderdak te zoeken bij vrienden en familie. “Lukt dat niet, kom dan naar de opvanglocatie in Gemeenschapshuis De Stip, Pastoor Dominicus Hexstraat 10 in Meerssen.Er rijden busjes naar De Stip vanaf de verzamellocaties Ijssalon Coco in Brommelen en Parkeerplaats van Jan Linders (Pletsstraat/Sint Agnesplein) in Bunde. “

De gemeente geeft dit advies omdat het wateroverlast deze avond en nacht nog enkele decimeters gaat stijgen. De gemeente schrijft: “

Er is nog genoeg tijd om te vertrekken, dus geef elkaar de tijd en de ruimte. Help elkaar. Voordat je vertrekt, is het belangrijk om de volgende stappen te zetten:

  • Sluit gas en elektriciteit af. Het water kan zorgen voor brand of kortsluiting. Door het gas en elektriciteit alvast af te sluiten, voorkom je dat.
  • Draai de hoofdkraan van het water dicht.
  • Sluit je ramen en doe de deur op slot.
  • Ken je iemand in de buurt die hulp nodig heeft met het verlaten van zijn/haar huis? Probeer diegene dan te helpen.”

Advies
Eerder gaf de gemeente het advies om te ontruimen aan de inwoners van de buurten de Burcht, Ingenope en het industrieterrein aan de Meerstraat in Bunde. Nu wordt dat advies verbreedt naar woningen ten westen van Maastrichterlaan, Pletstraat, Pasweg, Brommelen en Westbroek en de straten Iepenlaan, Beukenlaan en Weerterstraat.

Lees vorig bericht

Inwoner van Bunde: “zoveel mogelijk redden”

Lees volgend bericht

Zorgcentra Aan de Pas en Louis Marie Jaminhof in Bunde ontruimd