Dit is er gebeurd: delen van Geulle zwaar getroffen, bewoners geevacueerd

Inwoners Brommelen lopen door de straten die blank staan

Vannacht zijn delen van Geulle zwaar getroffen door wateroverlast. Bewoners zijn geëvacueerd. Militairen en de Brandweer waren druk in de weer om bewoners van onder meer Brommelen naar een veilige locatie te krijgen. In gemeenschapshuis de Stip was een opvanglocatie georganiseerd.

Bewoners
In Bunde lijkt de gevreesde overlast voor nu mee te vallen. Later vandaag, om 10:00 uur, is er meer nieuws over wanneer bewoner van de ontruimde gebieden terug kunnen. Donderdagavond gaf de burgemeester het dringende advies aan de bewoners ten westen van Maastrichterlaan, Pletstraat, Pasweg, Brommelen en Westbroek en de straten Iepenlaan, Beukenlaan en Weerterstraat om te evacueren.

Meerssen
In Meerssen lijkt het juist de goede kant op te gaan. In de Proost de Beaufoorstraat trekt het water terug. In Tussen de Bruggen ook. De waterstand van de Geul bij de Grote Molen lijkt langzaam te dalen.

Het laatste nieuws over de waterramp in Groot-Meerssen kunt u vinden in ons liveblog

Lees vorig bericht

Inwoners Brommelen worden geevacueerd

Lees volgend bericht

Veiligheidsregio: alle geevacueerden kunnen terug naar huis