Veiligheidsregio: alle geevacueerden kunnen terug naar huis

De gemeente laat in een later bericht weten dat niet iedereen naar huis mag. De gemeente schrijft: “De piek van het Maaswater is onze regio gepasseerd. De Maas zakt nu langzaam in Zuid-Limburg. Ook het waterpeil van de Geul gaat heel langzaam omlaag. Gisteravond werden bewoners van een deel van Bunde en Geulle (groen gearceerde gebied) geadviseerd te evacueren en onderdak elders te zoeken. Op dit moment zijn de hulpdiensten in de omgeving Meerstraat in Bunde nog volop bezig. In de buurtschappen Westbroek, Oostbroek en Brommelen stijgt het water nog licht door opkomend kwelwater.

De veiligheidsregio Zuid Limburg meldt dat alle geëvacueerden terug naar huis kunnen. Donderdagavond 15 juli gaf de gemeente Meerssen het dringende advies aan de bewoners ten westen van Maastrichterlaan, Pletstraat, Pasweg, Brommelen en Westbroek en de straten Iepenlaan, Beukenlaan en Weerterstraat om te evacueren.

Valkenburg
De bewoners van het centrum in buurgemeente Valkenburg kunnen nog niet naar huis. Valkenburg is zwaar getroffen door de wateroverlast van de afgelopen dagen. Honderden zitten nog zonder elektriciteit.

Lees vorig bericht

Dit is er gebeurd: delen van Geulle zwaar getroffen, bewoners geevacueerd

Lees volgend bericht

Inwoners van Westbroek en Oostbroek in Geulle worden dringend verzocht hun woning te verlaten