Veiligheidsregio: nog niet iedereen kan terug naar huis

In de gemeente Meerssen kan nog niet iedereen terug naar huis. Op onderstaand kaartje is te zien in welke gebieden nog wateroverlast is. In deze gebieden kan het gaan om woningen of straten die onder water staan. “Woont u in dit gebied en staat er nog water in uw huis? Dan adviseren wij u om nog niet terug te gaan.” Waterschap Limburg en Rijkswaterstaat zetten onder andere pompen in om het waterpeil omlaag te brengen. Het is nog niet bekend hoelang dit gaat duren. Het waterpeil van de Maas en andere rivieren en beken zakt, waardoor op veel andere plekken in Zuid-Limburg de situatie is verbeterd. Om deze reden heeft Veiligheidsregio Zuid-Limburg besloten om af te schalen van Grip-4 naar Grip-2.

Lees vorig bericht

Extra nieuwsuitzending zaterdagavond vanaf 18:00 uur op Meer Vandaag

Lees volgend bericht

Meer Actueel Extra 17-7-2021: de laatste stand van zaken